22 december t/m 19 januari
Sterrenbeeld: steenbok
Aarde invloed: vernieuwingstijd
Karakter: streng
Positieve eigenschappen: volhardend, bestendig, vastberaden
Negatieve eigenschappen:
egoistisch, pessimistisch, eerzuchtig.

De indianen gebruiken de wortels en bladeren van de braam, totemplant van de gans, als middel tegen diarree. Met thee van de gedroogde bladeren behandelt men kolieken. Verder kauwden de indianen op braambladeren tegen bloedend tandvlees.

Chrysoliet is een glasachtige glanzend groen stollingsgesteente en totemsteen van de gans. De Amerikaanse indianen beschouwden deze steen als versteend hemelse straling, rechtstreeks afkomstig van zonnekracht die een kalmerende invloed heeft, vooral op keel en hoofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *