24 oktober t/m 21 november
Sterrenbeeld: schorpioen
Aarde invloed: de eerste vorst
Karakter: leergierig
Positieve eigenschappen: scherpzinnig, volhardend, trouw
Negatieve eigenschappen: wrokkig, geheimzinnig

De totemplan distel is nuttig tegen allerlei soorten gif en rijk aan vitaminen. De Amerikaanse indianen schilden de wortel en aten deze rauw, de zaden werden vaak rauw of geroosterd gegeten. Van de gedroogde bladeren kan kruidenthee worden getrokken. Slangen dienen te leren, om net als de distel een sterke wortel in de aarde te hebben.

De totemsteen amethist is een zeer geneeskrachtige steen die kalmeert, slapeloosheid en nachtmerries bestrijd en zwellingen vermindert. Ook helpt de amethist in de overgang en is het een uitstekende meditatiesteen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *