22 november t/m 21 december
Sterrenbeeld: boogschutter
Aarde invloed: lange nachten
Karakter: opgewekt
Positieve eigenschappen: ondernemend, veelzijdig
Negatieve eigenschappen: tactloos, wankelmoedig

De totemplant maretak is een rare plant; een altijd groene heester die half parasiet is en op verschillende bomen kan groeien. De indianen beschouwen de maretak als een soort van boomslang en pasten hem medicinaal toe tegen cholera, stuipen en hysterie.

Totem-edelsteen obsidiaan, in zijn zwarte vorm bekend als de apache traan, is goed voor de ogen. De steen is vulkanisch, glasachtig, sprankelend en met een scherpe kant. Obsidiaan beschermt uilen tegen schadelijke invloeden. De steen is niet geschikt voor kinderen of onstabiele mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *